Jolanda van Helden

Jolanda heeft prachtige blauwe ogen, donkerblonde haren met een arme gloed en gezellige sproetjes op haar gezicht. Haar belangrijkste kleurkarakteristiek is warm. Als we Jolanda een seizoensadvies mee zouden geven, dan zou zij bij de herfsttypes behoren. De adviezen die ik geef, gaan verder dan alleen de seizoenen, maar die zijn wel het uitgangspunt. Ieder seizoen is opgebouwd uit drie kleurdominanten. Binnen het herfstseizoen zijn dat de warme, donkere en zachte kleuren. Bij Jolanda staan warme en zachte kleuren heel mooi, maar de kleuren moeten niet donker zijn. Ze krijgt een kleurenkaart mee met haar eigen specifieke kleuren. Blauw en dan vooral de warmblauwe tinten zijn haar beste kleuren. Blauw is juist ook de favoriete kleur van Jolanda. Het is overigens niet zo dat alle kleuren blauw haar mooi staan.

CONTRASTEN

Hoewel donkerblauw en roomwit in haar kaart zitten, zijn dat geen kleuren die ze met elkaar kan combineren. Dan zou de kleding te opvallend aanwezig zijn en een belangrijkere rol gaan spelen dan haar gezicht. Zij kan beter kiezen voor bv. donkerblauw en lichtblauw met daarbij een klein kleuraccentje, zoals ralmroze.

FIGUURTYPE

Jolanda is 1,68 meter lang. Haar schouders en heupen zijn ongeveer even breed en daarmee mooi in verhouding. Met haar slanke taille en mooie vrouwelijke rondingen heeft Jolanda het silhouet van een zandloperfiguur. Het zandloperfiguur wordt gezien als meest ideale vrouwenfiguur vanwege de symmetrische verhoudingen. De grootste fout voor een vrouw met een zandloperfiguur is zich oversized te kleden, zodat er niets meer te zien is van het figuur. Lichaamsvolgende kleding dragen en dan vooral de taille benadrukken, is het belangrijkste advies. Overigens is daarmee niet gezegd dat je dunne, strakke kleding moet gaan dragen, waarbij alle vrouwelijke vormen op een uitdagende manier te zien zijn. Dat kan niet de bedoeling zijn van kleding. Jolanda heeft slanke benen, die in verhouding iets langer zijn dan haar bovenlichaam. De lengte van haar rokjes zijn het mooist iets boven de knie. Als Jolanda een nieuwe bril nodig heeft, zou het ’t mooist zijn als ze er eentje kiest in een blauwtint van haar kleurenkaart. Dat zou haar gezicht nog sprekender maken.

FUNCTIONEEL

Jolanda draagt graag kleding die lekker zit en het materiaal dient te ademen. Voor haar werken synthetische stoffen niet. Bij Simons Kleding is het meteen duidelijk: deze set moet het worden: een vest en rokje in een mooi bloemenpatroon op een blauwe ondergrond, met een top in een oudroze kleur uit de kleurenkaart. Met het jasje erbij een stijlvol setje voor de zondag. De blauwe pump erbij van Schoenmode Anneke maakt het setje compleet.

KAPSEL

Jolanda heeft een lang gezicht en dat wordt extra geaccentueerd zoals zij het gewend is om te dragen. Wat een verschil maakt het als zij de lok over haar voorhoofd kamt en een maxima-knot draagt, zodat haar gezicht ronder wordt.