"Je bent uniek, mooi gemaakt en niet te vergelijken met een ander. Prachtig als je innerlijk en je uiterlijk met elkaar in harmonie zijn."

Samen met man Steven woon ik in Woudenberg. Het grootste deel van de week geef ik kledingadviezen. Daarnaast ben ik coach en presenteer ik bij de RO diverse programma’s. 

Bij een kledingadvies is het aan mij om jouw unieke persoonlijkheid te vertalen naar de juiste kleding. Al je mij vraagt hoe ik mezelf zou typeren dan vertel ik graag wat ik vaak terug hoor van anderen: positief, enthousiast, warm, empathisch en vriendelijk. Ik hou ervan met mensen om te gaan en vind het fascinerend dat iedereen zo anders is gemaakt.

Als ik besef dat er miljarden mensen op deze wereld zijn en dat niet een hetzelfde is, maakt dat me stil van verwondering. Ons uniek zijn maakt ons niet meer bijzonder dan de ander, maar zegt wel iets over jouw en mijn waarde. En het zegt heel veel over onze Schepper, Die ons allemaal zorgvuldig maakte met een doel: Hem eren. Hij heeft ons ‘wonderbaarlijk gemaakt’, zoals staat in Psalm 139. Hoe kun jij je Schepper eren door middel van de kleding die je draagt? Wat past bij jouw unieke persoonlijkheid en de kleuring van je huid, haar en ogen?

Als je dat weet, draag je de kleding die bij jou past, die jou omlijst en laat zien wie je bent. Want waarom zou je jouw unieke persoonlijkheid doen opgaan in de massa?

Als jij ’s morgens kleding aantrekt, waarvan je weet: ‘Dit past bij wie ik ben, hier voel ik me prettig in’, hoef jij je de hele dag niet meer bezig te houden met kleding. Of je krijgt er complimenten over. Als jij je goed kleedt haal je het mooiste in je naar boven. Je kunt met kleding zoveel meer dan je nu misschien denkt.

Juist ook in het kader van duurzaamheid is het goed om te weten welke aankopen niet tot miskopen leiden.

Opleiding

De opleidingen voor kleur- en stijladviseur volgde ik bij Renate Groenevelt van Colours of Creation. Ik werk volgens het unieke kleurensysteem van Personal Harmony. Personal Harmony wil buiten- en binnenkant met elkaar in harmonie brengen. Renate heeft mij ook veel geleerd over de Bijbelse betekenis van kleuren. Daarnaast kan ik je meer vertellen over de psychologische betekenis.

Ervaring

Met gemiddeld zo’n acht kleur- en stijladviezen en enkele workshops per week heb ik inmiddels (sinds begin 2015) duizenden mensen advies mogen geven. Ik geniet er iedere keer weer van te laten zien hoe je je natuurlijke schoonheid kunt versterken, zodat er een mooi harmonieus plaatje ontstaat met de juiste kleuren en modellen kleding. Daarnaast verzorg ik presentaties op (bijvoorbeeld) vrouwendagen en geef ik gastlessen op scholen.

Uniek advies

Wist je dat karakter een belangrijke rol speelt bij het dragen van kleuren? Ook contrast speelt een belangrijke rol. Het mooist is als we ons zo kleden dat het harmonieert bij onze gezichtskleuring, maar ook bij wie we zijn. Natuurlijk zijn de seizoenen wel het uitgangspunt en vertel ik jou waar je het beste in past. Vervolgens gaan we samen ontdekken wat jouw mooiste kleuren zijn, helemaal passend bij jouw innerlijk en uiterlijk. Van deze selectie maak ik ter plekke een kleurenwaaier. Een kleurenwaaier die voor iedereen anders is. Zoals we allemaal uniek zijn, zo weet ik dat ik jou geen recht doe door je een standaard kleurenkaart mee te geven. Kort of uitgebreid advies? Ik heb je diverse opties te bieden in verschillende prijsklassen. Kies je voor een workshop? dan kies je voor de basis. Ga je voor de uitgebreide kleurenkaart? Dan weet je precies waar jij aan toe bent en twijfel je niet langer over je kleuren. Zie voor meer info: kleuradvies. Bij een stijladvies krijg je een professioneel advies over hoe jij je het beste kunt kleden. Zodat jouw persoonlijkheid, smaak en lichaamsvormen in harmonie zijn. Je leert hoe je kunt accentueren en camoufleren. Is een V-hals nu mooier voor je of juist een ronde hals en waarom? Nog heel veel meer zaken komen aan de orde. Zeker weten dat jij hier plezier van gaat krijgen. En dat je geld gaat besparen met de tips die jij meekrijgt. Je bent hartelijk welkom.

Kijk eens bij de reviews om te lezen hoe mensen het advies ervaren.

Een exclusief advies voor jou, want JIJ BENT EXCLUSIEF!

Unieke kleurenkaart
Persoonlijk stijlverslag
Gezellige workshops

Blijf op de hoogte

Vul je emailadres in om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Carolien Luitjes

Newsletter subscription

Luitjes Coaching