Gerda van der Hulle

 

Gerda van der Hulle is 47 jaar, vrijgezel en woont in het Zeeuwse Nieuwerkerk. Voor haar werk als kraamverzorgster draagt ze een uniform. In haar vrije tijd vindt ze het lastig kledingcombinaties te maken. Gerda is sociaal en heeft een toegankelijke, vriendelijke uitstraling.

Gerda’s donkerbruine haar en ondertoon van de huid heeft een warme gloed. Ze heeft prachtige bruingroene ogen. Donkere, warme en zachte kleuren staan haar het mooist: een donker herfsttype. Gerda’s topkleuren zijn olijfgroen en warmrood. Zij kan vrij hoge contrasten in haar kleding dragen. Op deze manier wordt de diepte van de kleuring in het gezicht herhaald.

STIJLPERSOONLIJKHEID

Engels-klassiek, met een romantische of creatieve touch, zo zouden we Gerda’s stijlpersoonlijkheid het best kunnen omschrijven. Verrassende kleurcombinaties staan haar goed. Bij Kuijt Mode in Barneveld vinden we een prachtige set van Josephine & Co. We kiezen rode accessoires om het geheel wat spannender, creatiever te maken en Gerda’s stijlpersoonlijkheid recht te doen. Algemene stijlregel is dat als je werkt met een andere kleur dan de kleding, deze kleur minimaal een keer herhaald dient te worden. Draag bij een rode ketting bv. een rode armband of riempje of schoenen of tas.

FIGUUR

Gerda hoort bij de atletische figuren: haar heuplijn is slanker dan haar schouderlijn. Om de balans te krijgen kan zij het best kiezen voor een V-hals. Om die reden kiezen we bij het jurkje op de nafoto, die geen V-hals heeft een ketting met een hanger. Een leuke manier om iets ‘op te lossen’. Met haar 1,74 meter is Gerda een lange vrouw. Zij heeft slanke en goedgevormde benen. Rokken die op de knielijn eindigen staan haar erg goed. Een kapmouwtje of een mouwtje die eindigt ter hoogte van haar boezem, doet haar voller lijken dan ze is. Dit heeft te maken met de bredere schouderlijn. Soepel vallende stoffen werken goed voor bovenkleding. Op deze manier wordt het buikje gecamoufleerd. Als zij kiest voor een rok met een bovenstuk, dan is het mooi als de rok opvallender aanwezig is dan het bovenstuk. Dit kan zij bijvoorbeeld doen door donkere bovenstukken te dragen in combinatie met een lichtere rok. Bij de nafoto kiezen we voor opvallende schoenen, waardoor de aandacht weer meer naar onderkant gaat.

KAPSEL

Bij haar ovaalvormig gezicht staan veel soorten kapsels en hoeden. Als Gerda lacht gaat haar rechtermondhoek eerder omhoog dan haar linker mondhoek. Om symmetrie te brengen is het mooi om de scheiding van het haar van rechts naar links te dragen.