Andrea Tiggelman

Andrea Tiggelman uit Dirksland is 43 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters van 17 en 14 jaar. Met haar 1,59 meter behoort Andrea tot de kleine vrouwen en dat maakt het voor haar een uitdaging om de juiste kleding te vinden. 

Zorgzaam, gevoelig, beschermend en meelevend zijn woorden die bij Andrea passen. Aan pit ontbreekt het haar ook niet; ze houdt ervan bezig te zijn en haar vrije tijd te besteden aan vrijwilligerswerk. Daarnaast werkt zij als huishoudelijk medewerkster.

KLEURING

Andrea draagt graag rustige en onopvallende kleding, het liefst in donkerblauw of zwart. Het zijn juist de warme kleuren die haar heel mooi staan. Ze heeft een vriendelijke uitstraling en is, met haar warmbruin ogen en de kastanje gloed over het haar, een duidelijk warm type. Olijfgroen is haar allerbeste kleur. Het is voor Andrea even schakelen dat er geen zwart in haar kleurenkaart zit. De blauwe kleuren kan zij wel dragen, maar geen hardblauwe kleuren. En ook de donkerblauwe tint die haar staat, mag geen diepdonkerblauwe, paarsige gloed hebben. Marineblauw kan prima. Bij het zwart dat nog in haar kast hangt, kan ze cognac dragen, maar ook de petrolblauwe tint of de olijfgroene kleur. Zo “los” je dingen op, die niet helemaal werken voor je. Het advies is wel geen zwart meer te kopen. Alhoewel je het voor bepaalde gelegenheden uiteraard nodig hebt, maar dan doet het niet ter zake of het wel/ niet mooi staat. Zwart is als geen andere kleur de tint voor rouw. Het is de afwezigheid van licht.

FIGUURVORM

Andrea heeft een peervormig figuur. Ze draagt graag jurkjes, bij Speksnijder in Veenendaal vinden ween goed zittend jurkje, waarbij de taille mooi wordt benadrukt. Het jurkje is donker van tint en werkt om die reden afkledend. Met name voor rokken is dit voor haar een must. Het bovenstuk mag juist kleurrijker zijn, dan gaat daar juist meer de aandacht naar toe. Heel belangrijk is, dat het jasje/ vestje dat Andrea bij een jurkje draagt kort is. Bij de voorfoto zie je het vest eindigen op het breedste deel van haar heupen/ bovenbenen en dat werkt niet in haar voordeel. Andrea’s benen zijn net zo lang als haar bovenlichaam en zij heeft slanke benen. Het mooist is als haar rokjes op de knie eindigen. Het jurkje op de na-foto valt net iets te kort voor de perfectie. Om langer te lijken is het een must dat de panty’s dezelfde kleur hebben als de rok, evenals de schoenen. Hoe meer horizontale lijnen, hoe korter je lijkt.