Jorina van der Knijff

 

Jorina van der Knijff is een vlotte meid van 22 jaar oud. Ze lijdt aan CVS/ ME. Daardoor is ze vaak erg moe en ziet ze snel bleek. Omdat het haar ontbreekt aan energie om lang te shoppen, wil ze graag weten hoe ze efficiënt kan winkelen.

Jorina draagt onopvallende kleding. Ze wil graag weten hoe ze er kleurrijk en stoer uit kan zien. Vrolijk, creatief en spontaan zijn sleutelwoorden die heel goed bij haar passen. Met de juiste kleding kan ze haar karaktereigenschappen onderstrepen. Ondanks haar beperkingen is Jorina positief ingesteld; ze heeft humor en een vrolijk karakter. Geweldig om te zien hoe frisse, levendige kleuren haar opfleuren. Haar mooie, sprankelende lach en haar blauwe ogen maken haar in combinatie met de juiste kleur en stijl tot een schoonheid. Niet al te chic, niet al te stoer, maar een combinatie van beiden versterken wie Jorina is. Het is belangrijk dat ze de koele kleuren in combinatie met een donkere kleur kiest. Dit heeft te maken met het contrast in haar gezicht en het karakter. Jorina zit tussen het zomer- en wintertype in.

ACCENTUEER DE TAILLE

Jorina heeft een ovaalvormig gezicht en dat is heel handig voor verschillende soorten kapsels en hoeden. Haar figuur zit heel dicht bij het zandloperfiguur, maar doordat haar heupen net iets breder zijn ten opzichte van de taille, is Jorina’s figuur het best te omschrijven als peervormig. Daarom krijgt zij het advies om meer nadruk op de schouders te leggen. Een boothals of een ronde halslijn staat Jorina veel mooier dan een V-hals. Een V-hals versmalt namelijk de schouderlijn en ten opzichte daarvan lijkt haar heuplijn juist voller te worden. Jorina heeft een slanke taille. Die dient zij te benadrukken. Ze is lang (178 cm) en kan goed laagjes dragen in haar kleding. Een hak onder haar schoen staat vrouwelijk, maar is niet perse nodig voor haar, omdat ze al lang is. Wel zien we direct dat het bijdraagt aan houding als ze schoenen draagt met een hak.

JURK MET JAS

De chic-stoere jas met jurk scoren we bij De Oude Sluis in Nieuwegein. Jorina kan zowel ronde als rechte dessins kiezen voor haar kleding. In haar gezicht heeft ze zowel rechte als ronde vormen die herhaald kunnen worden. Leuk om te zien wat de combi met haar doet. Een jurk met stippen, in combinatie met de jast in een ruit, geeft haar precies de juiste uitstraling. Bijzonder is het om zo, door middel van kleur en stijl, te laten zien wat bij je past. Iedereen is anders, iedereen uniek. Mooi als we dat met elkaar durven te laten zien en ons niet meten aan een ander. De fuchsiaroze kleuren, gecombineerd met donkerblauw, zijn prachtig voor Jorina. Het riempje van de jurk leidt de aandacht naar haar slanke taille. Met haar haren mooi opgestoken door kapster Arentine Rebel, ziet ze er prachtig uit voor een feestje. Maar als Jorina in plaats van de jas een vestje over de jurk aan trekt, is het setje ook geschikt op een “gewone” dag te dragen.