Als ik voor groepen het een en ander vertel over kleur & stijl gaan bij het onderwerp “figuurvormen” vrouwen altijd een beetje ongemakkelijk kijken… spannend… welke figuurvorm heb ik en is dat wel goed genoeg? Je weet vaak zelf je probleemzones wel. Wat heel fijn is om te je te realiseren is niemand alles heeft (al lijkt dat soms zo) en niemand perfect is en iedereen mooie punten heeft. Het leuke van kleding is dat je ervoor kunt kiezen je sterke punten extra aandacht te geen en je zwakke punten juist niet. Hoe je dat doet? Dat ga ik je in de komende weken vertellen. Hoe dan ook, je bent mooi gemaakt. Ik vind zelf psalm 139 uit de Bijbel prachtig om te bedenken: de Schepper Die over jou heeft nagedacht, over alle details en zegt dat je wonderbaarlijk gemaakt bent. En als je dat bedenkt, waarom zou dan een bepaalde figuurvorm mooier zijn dan de andere? Waarom zouden blauwe ogen met blond haar mooier zijn dan bruine ogen en bruin haar. Of groene ogen met rood haar. Laten we stoppen ons te vergelijken met anderen en waarderen hoe jij zelf gemaakt bent. Wat je ontvangen hebt. Ken je die metafoor van die tuin vol bloemen en bomen? Zie je de roos, prachtig en geurig, een sieraad voor de tuin. De roos kijkt naar de zonnebloem: “wat is tie groot, zo zou ik ook wel willen zijn”. De zonnebloem kijkt naar de eikenboom: “diepgeworteld, niet bang voor weer en wind, als ik toch zo zou zijn…”. De eikenboom kijkt naar de roos en wenste dat aan de boom zulke mooie, geurige bloemen bloeiden.

Tsja… wij mensen. Wil je weten wat mij erg geholpen heeft? Lees dan mijn column op Fleurrijk: http://fleurrijk.com/2019/09/06/mooi-anders/.

Binnenkort meer over figuurvormen en handige tips voor jou!  Als je een leuke vraag hebt, vul dan gerust het contactformulier in of mail naar info@carolienluitjes.nl? Wie weet vind je dan het antwoord terug in een blog. 

Contactformulier

  • Waar wil je meer over weten? (Het kan zijn dat mijn reactie in je spambox terechtkomt).
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.