Zomers kleurtje?

Geniet jij ook zo van de zomer? Ik kan zo genieten van de zon! Als de zon schijnt, lijkt er voor mij niets belangrijkers te zijn dan die op m’n gezicht te laten schijnen. En ach, die buitjes af en toe, we weten dat de natuur dat hard nodig heeft. Ik vind dat we fantastisch zomerweer hebben (behalve dan tijdens die extreem hete beursdagen in juli…). Maar nu voel je het weer in de lucht hangen, de herfst komt eraan… het wordt vroeger donker en in de tuin van onze achterburen gaat de eikenboom (of misschien is het wel een ander soort…) al verkleuren. In elk geval hangt in de kledingzaken al volop najaarscollectie. Heb jij een lekker kleurtje gekregen van de zon? Zelf krijg ik vooral veel sproetjes… maar ach, daar krijg je ook kleur van. Vaak wordt me gevraagd: “Hoe zit dat nu in de zomer en de winter met de kleuren die staan? ’s Zomers staan me veel meer kleuren dan ’s winters”. Nou, dat ga ik je vertellen.

Want ja, met de juiste kleuren krijg je meer kleur en ’s zomers door een zongebruinde huid heb je dat al vanzelf. Maakt het dan niet meer uit welke kleuren je draagt? Het is heel leuk om te weten dat het dragen van de juiste kleuren je altijd meer kleur oplevert. Dus draag je ’s zomers een kleur die je ’s winters er gezond doet uitzien, dan zie je er nóg bruiner uit met die kleur ’s zomers. Natuurlijk kun je jezelf wel iets meer “toestaan”. Vind je bepaalde kleur heel mooi en weet je dat je die eigenlijk niet in je gezicht kan dragen ’s winters? ’s Zomers is dat minder “erg”.  Maar… pas dus op met het kopen van najaars-/ winterkleding met een zongebruinde huid. Het kan maar zo zijn dat je met je “winterhuidje” ineens heel bleek er uit ziet met die kleur. Enne… nog een leuk weetje: de kleur van je ogen is heel vaak je beste kleur om te dragen, maar dat gaat niet altijd op… daarover later meer…

Wil jij weten wat bij je past, zodat je er niet meer over hoeft te twijfelen? Ik vind het heel leuk jou dat te vertellen bij een persoonlijk advies. Kijk maar even op de site www.carolienluitjes.nl voor meer info over kleur- en stijladvies. Als je een leuke vraag hebt, wil je dan even mailen naar info@carolienluitjes.nl of vul het contactformulier in. Wie weet vind je dan het antwoord terug in een van de volgende blogs.