Reina van Ommeren

 

Reina van Ommeren (46) is getrouwd en heeft vier kinderen, van wie er twee nog thuis wonen. Ze werkt als huishoudelijke hulp en doet vrijwilligerswerk in verzorgingshuizen. Reina vindt het lastig de juiste kleding te kiezen en komt vaak op dezelfde soort items uit.

Diepe tinten zijn bij Reina favoriet. In haar kleurenkaart zien we ook veel van die donkere kleuren terug. Lichte kleuren zijn niet sprekend genoeg en maken haar bleek. Zij dient iets donkers te dragen dicht bij haar gezicht. Daarnaast dienen haar kleuren zacht te zijn. Het mooist is Reina in ton-sur-tonkleuren.

De kleurenkaart die zij mee krijgt past helemaal bij haar rustige karakter. Bij haar grijze haren matchen de grijstinten ook mooi. Reina heeft een kleurenkaart met kleuren die zijn samengesteld uit diverse seizoenen als de winter en de herfst en zelfs wat donkere zomertinten staan haar. Het is waarschijnlijk dat de kleuring anders is geworden sinds het haar grijs is. Voorheen was Reina’s haarkleur donkerbruin.

Bij een kleuranalyse kijken we naar de ondertoon van de huid, de kleur van het haar en de kleur van de ogen. Maar niet minder naar karakter en persoonlijkheid. De kleur van de ogen blijft hetzelfde door de jaren heen. De kleur van het haar en ondertoon van de huid kunnen veranderen. Bij Reina heeft dit gevolgen voor de kleuren die haar mooi staan. Reina’s prachtige ogen, die zowel grijs, blauw als groen in zich hebben, zijn vooral donker van kleur.

DESSINS

Reina is fijngebouwd, maar ze is met haar 1,75 meter ook lang. Dit betekent dat dessins in midden-proporties voor haar mooi zijn. Te kleine dessins doen haar groter lijken. Reina heeft een mooie look met krullen en meer ronde dan rechte vormen in haar gezicht en haar figuur. Het is het mooist als de patronen die zij kiest ook een ronde vorm hebben. Bloemen en stippen behoren tot de ronde vormen. De grillige patronen kunnen ook, die vinden we vaak in de tijgerprints, maar een dergelijke print past niet bij Reina’s stijlpersoonlijkheid. Strepen en blokken dient zij te vermijden.

STIJL

“Het moet vooral lekker zitten”, is Reina’s wens. Ze heeft smalle schouders ten opzichte van haar bovenbenen. Haar slanke taille benadrukken is mooi voor haar, maar dan wel op het onderste deel van haar taille. Dit is ook de plek waar een riem mag komen en waar het jasje of vestje dient te eindigen. Een jurk vinden die haar past, vindt ze heel moeilijk. Het is voor peervormige figuren, waar Reina het meest bij past, heel lastig om jurken en rokken te vinden. Bij College Style in Barneveld vinden we een prachtige jurk in een stevige tricot, die niet tekent op haar bovenbenen. Door de ronde hals geeft deze halslijn ook de illusie van verbreding op de schouders. Het mooie jasje met schoudervullingen geeft de perfecte balans. Het jasje is door het soepel vallende materiaal niet te chic voor Reina. Bovendien draagt het fijn. Doordat de aandacht nu meer op de bovenkant dan op de onderkant gelegd wordt, is dit een prachtige outfit voor haar. De zachte, rustige kleurcombinatie is helemaal passend. De zilverkleurige ketting refereert aan haar haren. De lange laarzen staan er prima bij. Dit is een setje dat Reina heel goed kan dragen voor een avondje weg. Ze voelt zich prettig in deze kleding: niet te chic, goed draagbaar en niet te opvallend.

TIPS

Grijsharigen: niet alleen de haarkleur verandert als we ouder worden. Ook de ondertoon van de huid kan veranderen. Rond het vijftigste jaar raakt de huid minder doorbloed en wordt de natuurlijk kleuring over het algemeen zachter. Dit heeft gevolgen voor de kleurcontrasten in het gezicht en de combinaties die mooi staan. Doorgaans wordt het contrast minder. Belangrijk is om te kijken of de kleuren die voorheen goed stonden, nu niet te hard staan. Was zwart bijvoorbeeld een kleur die eerder prima kon? ga nu liever over op antraciet.

Donkere types: als je een donkere haarkleur hebt en donkere ogen, dan is het doorgaans mooi als de kleuren die je draagt ook een diepe tint hebben. Je kunt prima een licht jurkje dragen, maar draag er dan wel een donker vestje bij of een donkere accessoire.

Langere vrouw: als je lang bent, kun je goed met laagjes werken. Door horizontale laagjes lijk je optisch kleiner. Houd wel rekening met je verhoudingen. Voor Reina geldt: de vesten/ jassen mogen niet eindigen op haar bovenbenen; dat benadrukt haar breedste deel.

Peervormig figuur (bredere heupen/ bovenbenen dan schouders): kies een boothals of een ronde hals en geen V-hals (daar versmal je namelijk je schouders mee en dat werkt verbredend op je heuplijn). Houdt de onderkant van je kleding rustig en de bovenkant kies je juist in een opvallender tint of dessin. Dit geldt ook voor je accessoire. Kies een opvallende ketting of sjaal om de blik naar je schouders te richten.