Cora Milort

 

Cora is bescheiden, rustig en betrokken. Daarnaast kan ze goed luisteren. Opvallend vind ik haar liefdevolle en zachte uitstraling. Ze heeft een mooi gezicht met prachtige blauwe ogen en blonde haren. Haar favoriete kleur is oudroze; een kleur die ook in haar kleurenkaart zit. Cora’s beste kleur is blauw, zowel de groenblauwe als de jeanstinten, mits de kleuren maar zacht zijn. De herfst- en de zomerseizoentypes delen de kleurkarakteristiek “zacht”. Cora kan kleuren dragen uit beide seizoenen. Prachtig om te zien hoe haar kleurenkaart matcht bij haar kleuring en karakter.

CONTRASTEN

Het is het mooist als de kleding de kenmerken herhaalt van het gezicht. Dit kunnen we beoordelen door een zwart-wit-foto te maken en dan de kleuren te analyseren op diepte (grijswaarden). Bij Cora zien we dat de kleuring huid-haar-ogen dicht bij elkaar liggen. Hoge contrasten, zoals donkerblauw-roomwit (die wel in haar kleurenkaart zitten), zijn voor haar te hard. Dat zien we ook terug bij de voor-foto. Het lichtgrijs, gecombineerd met het donkerblauw, geeft een te groot contrast. Cora’s rustige karakter vraagt ook om rustige kleurcombinaties. Bij de na-foto zien we dat de kleuren meer in elkaar overlopen, wat een harmonieus effect geeft.

STIJL

Hoe iemand bouw (botstructuur) is, kun je onder andere meten bij de polsen. Cora heeft een grove bouw. Het zou bij haar botstructuur niet passen als zij heel slank zou zijn. Cora heeft prachtige, goedgevormde onderbenen. Het advies voor haar roklengte is dan ook ‘op de knie’ of liever nog iets erboven gedragen. Dat geeft haar een vlotte uitstraling en doet haar mooie benen goed tot hun recht komen. Haar onderbenen zijn iets korter in vergelijking met haar bovenbenen. Een hak dragen is voor haar daarom een must, mits goed in proportie: niet te klein, maar ook weer niet te grof. Haar schoen in dezelfde kleur gekozen als haar beenkleur en rokkleur geeft het beste effect. Een enkellaarsje dient zij te vermijden, daar worden haar onderbenen optisch korter van, evenals door enkelbandjes.

KAPSEL

Kapster Arentine Rebel steekt het haar van Cora op. Ze kiest voor een lage knot in haar nek, met wat plukjes aan weerszijden van het hoofd. Passend bij Cora’s wat langere gezicht.

ZONDAGSE OUTFIT

Bij Speksnijder Mode hangt het perfecte jurkje voor Cora. Getailleerd, een soepele stof, een grote print, die juist door de diagonale lijn op haar wat vollere deel optisch versmalt. De jurk heeft een ronde halslijn, passend bij Cora’s figuurtje. Het jasje heeft een puntje, wat een afslankend effect geeft en bovendien eindigt het jasje precies op het juiste punt: haar slanke taille. Een zondagse outfit in zachte kleuren. Een rustige uitstraling die niet opvallend is, maar waarin Cora er prachtig uitziet.

TIPS

Ben je stevig? Kies voor soepel vallende stoffen. Tricots werken niet, die tekenen te veel. Zoek bovendien uit welk deel van je lichaam het smalst is en leg daar alle accenten. In Cora’s geval zijn dat haar schouders en taille, het is dus belangrijk dat zij haar schouders accentueert en het liefst ook haar taille.

Korte benen? Draag zoveel mogelijk hakken. Of in elk geval de schoenen in dezelfde kleurlijn als je benen en het liefst ook de rok in dezelfde kleur. Vermijdt enkellaarsjes.

Voel je je niet prettig in harde kleuren? Draag ze dan ook niet. Wees jezelf en durf je zo te kleden zoals bij jou past. Jij bent uniek.

Het optisch effect van donkere/ lichte kleuren: Donkere kleuren kleden af en maken optisch kleiner. Dat zijn altijd de donkerder kleuren ten opzichte van de lichtere kleur. Niet perse zwart dus. Vaak oogt zwart juist massief als je stevig bent; een andere donkere tint werkt doorgaans beter. Maar kies vooral de donkere tint op plekken die je wilt camoufleren en accentueer waar je blij mee bent.