Eefke Burger

Eefke Burger is 30 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen van 8, 6 en 3 jaar oud. Zij werkt als ambulant begeleider. Ze is een lieve, bescheiden vrouw die er graag leuk en verzorgd uitziet. Maar zonder daar te veel tijd en geld aan te besteden.

Maar hoe doe je dat? Eefke hoop dat het advies haar hierbij zal helpen. Er zijn belangrijker dingen dan kleding, maar zolang je niet goed weet wat bij je past, bestaat het gevaar dat je je te druk maakt om kleding en er meer tijd aan besteedt dan je eigenlijk wilt. Eefke draagt graag kleding die niet te veel opval, maar wel net een beetje anders is. Voor haar schoeisel is ze afhankelijk van schoenen met een goed voetbed.

GOUDBLOND

Eefke heeft goudblond haar, blauw-bruine ogen en een warme huidtoon. In haar kleurenkaart zien we warme, zachte middenkleuren uit het herfstseizoen. Haar topkleur is de zachte tint van petrolblauw. De kleuren van haar kaart dient ze te combineren in kleine contrasten. Een te hoog contrast verstoort de harmonie in haar gezicht.

VEST MET PRINT

Een zandloperfiguur wordt gezien als meest ideaal, omdat de schouders en heupen gelijk zijn en er een duidelijke taille te zien is. Eefke heeft zo’n figuur. Haar benen zijn iets langer dan haar bovenlichaam. Zij heeft veel mogelijkheden voor de lengte van haar rok. Net boven de knie is de beste versie. Doordat er van nature zo’n mooie balans is in Eefkes figuur, is het belangrijkste die te houden met kleding. Een lichaamsvolgende jurk haar beste kledingstuk. Een vestje met print kan zij combineren met een lichtere rok.

BRIL

Bij de keuze van een bril is het belangrijk dat de wenkbrauwen gelijklopen met de bovenkant van de bril. Vanwege Eefkes ronde wenkbrauwvorm is het mooi als de bril dus rond is aan de bovenkant. De wenkbrauwen dienen boven de bril uit te komen. Dat is een algemene stijlregel.